Благотворний вплив горіхів на здоров’я.

112

(Щоб не читати статтю – можете подивитися відео)

Давно відомо, що горіхи надають благотворний вплив на здоров’я людини. До їх численним перевагам німецькі вчені додали ще одне – вони пригнічують ріст ракових клітин.

Докази протиракової дії горіхів були надані дослідниками з Університету їм. Фрідріха Шиллера в Єні. Вони показали, що горіхи видаляють активні форми кисню, які можуть призвести до раку, ушкоджуючи ДНК.

Експерти взяли волоські горіхи, фундук, мигдаль, фісташки і горіхи макадамії, які не дуже популярні в Польщі. Їх переварювали в спеціальних пробірках, а потім перевіряли вплив отриманої суміші на клітинні лінії. Результати показали, що горіхова маса збільшувала активність захисних ферментів. Апоптоз, або програмна загибель клітин, у цьому випадку раку також спостерігалося.

Сприятливий протипухлинний ефект спостерігався у всіх п’яти протестованих горіхах.

– Ми давно знаємо, що горіхи містять багато сполук, які надають позитивний вплив на серце і серцево-судинну систему. Проте досі ми не були впевнені, що саме це корисна дія », сказав Вібке Шлорманн, який брав участь в дослідженні.

Благотворний вплив горіхів на здоров’я давно відомо вченим. Систематичне споживання покращує роботу мозку. Позитивно впливає на концентрацію і пам’ять. Вони також надають позитивний вплив на обмін речовин. Вони знижують рівень шкідливого холестерину і допомагають виводити токсини з організму. Вони є джерелом цінних інгредієнтів, таких як калій, магній, залізо, цинк і кальцій. Вони також надають заспокійливу дію.

Джерело: Університет Фрідріха Шиллера, kopalniawiedzy.pl. Рис. helee54 / Pixabay