Експерти: через 15 років у кожного другого європейця буде алергія.

279

(Щоб не читати статтю – можете подивитися відео)

Збільшується захворюваність алергією, яка через 15 років буде відчуватися кожним другим європейцем. Лише 7 мільйонів жителів нашого континенту вже страждають від харчової алергії, – попередили експерти в п’ятницю на науковій конференції у Варшаві.

Основною темою зустрічі фахівців з усієї країни були харчові алергії, але були представлені останні дані за всіма видами алергій. Вони показують, що вони найбільш поширені в промислово розвинених країнах, включаючи Польщу.

Голова Національного центру харчування в Інституті продуктів харчування та харчування у Варшаві доктор Луцина Пачока сказала, що алергічні захворювання вже на 4-5. з точки зору захворюваності, відразу після серцево-судинних захворювань, респіраторних захворювань і раку. Принаймні, 20-30 відсотків вже страждають від алергії у всьому світі. населення, і кількість пацієнтів з-за цього подвоюється кожні 10 років.

Найбільш складна ситуація склалася в Північній і Південній Америці, особливо в США, Канаді та Бразилії. – У Сполучених Штатах, а також в інших найбільш розвинутих країнах очікується, що вже до 2020 року відсоток людей, що страждають алергічними захворюваннями, збільшиться до більш ніж 50%. – сказав доктор Пачока.

Дослідження, представлені на конференції в 2008 році на 23000 Поляки припускають, що в нашій країні 40 відсотків у людей проявляються симптоми алергії (так багато людей заявляли про них). Алергічні тести показали, що майже 40 відсотків. У поляків був позитивний шкірний тест на поширені алергени, в основному кліщів, трави і берези.

Дослідження TNS OBOP 2010 року показує, що в 30 відсотках В польських сім’ях є алергічні захворювання, і 67 відсотків страждають алергією жінки. Цілих 75 відсотків люди з алергією – жителі міста.

професор Мацей Качмарски з Білостоцького медичного університету сказав, що харчова алергія стає все більш поширеною, в даний час фахівці називають харчову непереносимість, пов’язану з імунними механізмами (яка буде відрізняти її від інших харчових непереносимостей). Згідно з даними, представленим експертом, від них страждають 6%. діти, в основному до 5 років, і 3-4% дорослі.

– Є підозра, що частота алергії, особливо харчової гіперчутливості, може бути вище, тому що це досі не завжди визнається, – підкреслив доктор Пачока. Вона призвела астму у якості прикладу. Дослідження під назвою «Епідеміологія алергічних захворювань у Польщі» (ECAP) показує, що тільки 30 відсотків у її пацієнтів був правильний діагноз.

Польща не є винятком у цьому відношенні. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), із-за IgE-залежних харчових алергій (тобто тих, у яких IgE-антитіло відповідає за алергічну реакцію) вже може страждати більше 20 відсотків. населення світу. Більшість з них (60%) – жінки, і їх поширеність серед дітей до 5 років подвоїлася за останнє десятиліття.

За цей час кількість екстрених служб у світі збільшилася в сім разів з-за загрозливою життя важкою анафілактичної реакції, яка може бути викликана алергією на отруту перетинчастокрилих і деякі продукти харчування (в основному, арахіс).

У США було виявлено, що в кожній третій родині, принаймні, одна людина має побічні ефекти після їжі, багато з них можуть бути пов’язані з харчовою алергією.

професор Качмарский підкреслив, що, як і раніше, він як і раніше є причиною 90% Харчові алергії: коров’яче молоко, курячі яйця, горіхи (особливо арахіс), пшениця і соєвий білок, а також м’ясо риби, молюсків і ракоподібних. Найбільш поширеними симптомами є нудота, блювання, діарея та запалення шлунково-кишкового тракту, а також запалення шкіри (атопічний та герпес), кропив’янка, задишка, риніт і синусит і набряки.

– Більшість дітей, цілих 85%, разом з вічною страждають від найпоширеніших алергій, таких як коров’яче молоко і курячі яйця. Гірше з алергією на інші харчові алергени, які зустрічаються рідше, але тільки на 20 відсотків. через деякий час діти перестають на них відповідати, – пояснив проф. Kaczmarski.

Джерело: PAP – Наука в Польщі