Горох і боби більше, ніж м’ясо.

67

(Щоб не читати статтю – можете подивитися відео)

Згідно з дослідженнями Копенгагенського університету, страви на основі бобових, такі як горох і боби, більш наповнені ніж страви з свинини і телятини.

Данські чоловіки подали 43 чоловікам три страви, де основними інгредієнтами були горох і квасоля, телятина або свинина. Досвід показує, що суб’єкти, які їли бобову їжу, з’їли таку їжу на 12 відсотків. калорій менше, ніж їх колеги після вживання м’ясних страв.

– Багаті білком страви з бобових містять значно більше клітковини, ніж однаково багаті м’ясні страви. Ймовірно, це стало причиною більшого почуття ситості », – сказала директор з досліджень професор Енн Рабен.

– Це трохи суперечить поширеній думці, що ви повинні споживати багато білка, тому що це дає вам більше почуття ситості. Наше дослідження показує, що той же самий ефект ситості можна отримати, з’ївши багату клітковиною їжу з меншою кількістю білка, – додав професор Рабен.

Дослідження показують, що збалансована дієта може допомогти вам схуднути. Завдяки дослідженням дієтологи отримають нову зброю для боротьби з ожирінням.

Джерело: science.ku.dk.