Хочете, щоб кава була смачніше? Вчені знайшли простий спосіб зробити це.

109

(Щоб не читати статтю – можете подивитися відео)

Британські дослідники знайшли спосіб отримати ще більше аромату з кави. Метод дуже простий – просто заморозьте кавові зерна, перш ніж вони будуть розмелені – читайте на sciencealert.com.

Багато гурманів зберігають каву в холодильнику, щоб зберегти улюблений напій свіжим, але, на думку дослідників з Університету Бата, це також має інший ефект. Заморожені кавові зерна подрібнюють легше і рівномірніше, що дозволяє витягти глибину аромату.

Команда вчених експериментувала з подрібненням кавових зерен при різних температурах. Від мирного до – 196 градусів за Цельсієм. Дослідники прийшли до висновку, що чим нижче температура зерна, тим краще і точніше подрібнюється і міцніше.

За словами Крістофера Хендона, смак кави безпосередньо пов’язаний з розміром частинок меленої кави. Ці тонкі відмінності впливають на швидкість екстракції, що, в свою чергу, впливає на смак напою.

Джерело: sciencealert.com