Шоколад може поліпшити гостроту зору в короткостроковій перспективі.

95

(Щоб не читати статтю – можете подивитися відео)

За словами дослідників, через дві години після вживання темного шоколаду гострота зору зростає, а інтенсивність сприйняття контрастів і кольорів зростає.

Шоколад – це більше, ніж короткочасне задоволення. Кажуть, що він робить позитивний вплив на функціонування системи кровообігу, особливо якщо ми маємо справу з темним шоколадом, тобто з великою кількістю какао.

Джефф Рабін і команда колег зі Школи оптометрії Університету Втіленого Слова Розенберга в Сан-Антоніо, США, виявили ще одна перевага. Споживання темного шоколаду може надати позитивний вплив на ваше зір у короткостроковій перспективі. Дослідження на цю тему з’явилися у лами ” Офтальмологія JAMA “.

Учені перевірили дію шоколаду на 70 добровольцях без яких-небудь захворювань очей. Серед яких були як чоловіки, так і жінки, а середній вік респондентів склав 26 років. 30 осіб були обслужені темним шоколадом. Інші учасники отримали молочний шоколад з меншою кількістю какао. Потім, через дві години після прийому їжі, учасники були піддані очного тесту.

Виявилося, що гострота зору суб’єктів, які вживали темний шоколад, значно збільшилася порівняно з контрольною групою, яка вживала молочний шоколад. Збільшення гостроти зору досягло 4%, а їх сприйняття контрастів з 5%. до 15 відсотків

Чому це відбувається? Дослідники вважають, що флавоноїди, які містяться у великій кількості какао, розширюють кровоносні судини, тим самим стимулюючи кровопостачання сітківки, що покращує здатність бачити низько і висококонтрастні мети.

Завдяки покращеній подачі глюкози і кисню око і мозок можуть краще обробляти вхідні сигнали. Однак цей позитивний ефект швидко зникає. Вже через дві години гострота зору повертається до норми.

«Необхідні додаткові дослідження, щоб визначити тривалість цих ефектів та їх вплив на продуктивність в повсякденному житті», – визнали дослідники.

Джерело: Спектрум