Цукор стимулює розвиток ракових клітин.

57

(Щоб не читати статтю – можете подивитися відео)

Хочете підсолодити чай? Спочатку прочитайте цю статтю. Може бути, ви взагалі відмовилися від солодкого? Бельгійські вчені визначили, що цукор викликає ракові клітини в організмі.

І веде порочне коло розвитку раку. Це відкриття може сприяти створенню спеціальних дієт для людей, хворих на рак.

Під час дев’ятирічного проекту, розпочатого в 2008 році під керівництвом Йохана Тевелайна, Віма Вериса і Веерле Янссенса, дослідники зосередилися на спостереженні і спробі зрозуміти феномен, згідно з яким ракові клітини перетворюють набагато більше цукру в лактат, ніж здорові клітини. Оскільки це одна з важливих особливостей ракових клітин, цей процес інтенсивно вивчається і використовується для виявлення, серед іншого, пухлини головного мозку. Не було відомо, однак, чи було це причиною раку чи було це результатом.

Бельгійці провели свої дослідження на дріжджах, які в цьому випадку були ідеальною моделлю організму. Їх клітини містять білки “RAS”, зазвичай зустрічаються в ракових клітинах людини. Дослідники спостерігали за активністю цих білків і надзвичайно активним метаболізмом цукру в дріжджах.

– Ми помітили, що розщеплення цукру в дріжджах пов’язано через активацію фруктози-1,6-бисфосфата з активацією білків RAS. Ці білки стимулюють проліферацію як дріжджових, так і ракових клітин. Разюче, що цей механізм пережив довгий еволюційний шлях від дріжджів до людини, – говорить проф. Йохан Тевелейн з Католикского університету ім. Левена та Інституту біології Vlaams.

Чому цукор шкідливий для здоров’я?

Вчені помітили, що цукор пробуджує і стимулює розвиток ракових клітин.

– Наші дослідження показали, що надмірне споживання цукру раковими клітинами веде до порочному колі безперервного моделювання розвитку і зростання раку, – додає проф. Thevelein.

Зв’язок між цукром і рак має далекосяжні наслідки, причому не тільки з точки зору профілактики. Можливо, це стане основою для розробки спеціальних дієт для хворих на рак. Звичайно, відкриття дріжджів вимагають подальших досліджень організмів вищого порядку.

Цукор зміцнює – був рекламний слоган. З неправдивим повідомленням, тому що цукор шкідливий. Бельгійське дослідження – ще одне дослідження, яке ставить під сумнів доцільність вживання цукру в цілому. У той час як вуглеводи необхідні в нашому раціоні, білі або коричневі кристали з цукорниці – звичайно, немає, і видалення цукру може бути використано тільки.

Інша підказка – бельгійське відкриття для тих, хто бореться з раком. Вони не втратять значного зниження або повної відмови від цукру (не плутати з вуглеводами!) Тепер, перш ніж проводити подальші дослідження впливу цукру на ракові клітини. Відмова від цукру тільки для їхньої користі для здоров’я. Може виявитися, що в цій групі – з великими.

«Природа зв’язку» відзвітувала про роботу бельгійців.

Джерело: www.zdrowie.pap.pl Анна Пиотровская, фото: Pixabay