Вживання гострої їжі подовжує ваше життя.

109

(Щоб не читати статтю – можете подивитися відео)

Якщо вам подобається гостра їжа, ви можете жити довше – згідно з дослідженням, проведеним медичним коледжем Ларнера в Університеті Вермонта. Команда дослідників показала, що вживання гострої їжі знижує ризик смерті.

Вважається, що пряні спеції благотворно впливають на здоров’я протягом століть. За це відповідає капсаїцин – з’єднання, яке дає відчуття гостроти. Капсаїцин діє як протизапальний і антиоксидантний засіб. Він навіть володіє протираковими властивостями.

В даний час навіть у Польщі у нас на вибір є різні види гострого перцю, які відрізняються за смаком і рівнем гостроти. Згідно з дослідженнями, вживання в їжу продуктів, що містять ці перці, знижує ризик смерті від хвороб серця та інсульту на 13 відсотків.

Подібні дослідження були проведені в 2015 році. Дослідники з Китайської академії медичних наук сім років аналізували раціон майже півмільйона людей. Однак, на думку вчених з Університету Вермонта, висновки цього дослідження є неточними, оскільки вони проводилися тільки для жителів Азії, не беручи до уваги вплив гарячих спецій на організми європейців або жителів Америки.

Дослідження китайських учених показали, що вживання гострої їжі один або два рази в тиждень пов’язано із зменшенням на цілих 10 відсотків. ризик смерті. У випадку людей, які їдять таку дієту майже кожен день, цей показник збільшується до 14 відсотків.

Дослідники з університету Вермонта підтвердили результати своїх китайських колег. Вони проаналізували дані більше 16 000 американців за тривалий період часу. Їх результати практично співпадають з результатами роботи 2015 року. Смертність серед респондентів, які регулярно споживають гостру їжу, склала більше 21 відсотка. Для людей, які уникали гострої їжі, показник був більше 33 відсотків.

Дослідження було опубліковано в журналі PLoS ONE.

Джерело: PLOS ONE