Як краще зберігати овочі.


Як краще зберігати овочі.
Фрукти і овочі необхідні для збалансованого та здорового раціону, так само як злаки, м’ясні і молочні продукти. Вони дають нам важливі поживні речовини: вітаміни, мінерали та клітковину. З-за неправильного зберігання фрукти і овочі швидко псуються. Крім того, вітаміни особливо чутливі до температури і світла. А отже, правильне зберігання овочів і фруктів дозволяє зберегти вітаміни протягом тривалого часу. У цій статті ви відкриєте для себе, як зберігати овочі і фрукти, зберігаючи їх надовго свіжими і повними корисних для здоров’я інгредієнтів. Цей овоч по праву носить назву «другий хліб» і посідає перше місце за споживанням та обсягів запасів. Також ви можете знайти все необхідне на ресурсі овочесховища Львів.
В умовах міської квартири найкращим місцем для зберігання картоплі буде балкон, а тарою – дерев’яні ящики. Але перш ніж розподілити овоч по шухлядах, його слід добре перебрати і просушити. Всі підлягаючі зберіганню бульби повинні бути здоровими, цілими, чистими. В зберіганні картопля примхливий, вимагає прохолоди і сухості. Неприпустимо попадання прямого сонячного світла, так як під його впливом овоч починає зеленіти. Тому ящики вкрай бажано на зиму накрити мішковиною або інший натуральною тканиною. З настанням заморозків не варто поспішати прибирати ящики в квартиру. Якщо у вас навіть не утеплене, але засклений балкон, температура в його межах буде на кілька градусів вище, ніж на вулиці.
До того ж нетривалий вплив холоду картопля переносить нормально. Однак за показаннями термометра стежити все-таки потрібно. Оптимальна для картоплі температура зберігання становить 2-4 °C. При сильному похолодання, коли стовпчик термометра почне наближатися до нульової позначки, ящики з картоплею необхідно перенести в приміщення. У правильному зберіганні картоплі є свої маленькі хитрощі. Помічниками у цьому процесі стануть рослини, що виділяють фітонциди: свіже листя горобини, полин гіркий, бузина, папороть, соснові і ялинові гілки. В якості тари на зиму використовуються дерев’яні ящики.