Як вибрати вино і не помилитися



Коворкінг DI Telegraph спільно з компанією Simple запускає курс лекцій про вино і культуру його споживання. Програма отримала назву Moscow Wine Meetup. Курс розрахований на три заняття: 27 Червня, 19 і 24 липня. Першу лекцію, яка відбудеться вже завтра, планують присвятити розвінчанню самих розхожих міфів про вино. Крім цього, в рамках курсу розкажуть про сорти винограду, технології виробництва, правила читання етикеток і правила поєднання вина з їжею.
Спочатку хочу вам порадити вибрати краще вино в каталоге сайта wine.ua за кращою ціною.

Напередодні старту курсу ми вирішили поговорити з автором першої лекції — віце-президентом групи компаній Simple Анатолієм Корнєєвим. Він розповів про шість головних помилках, пов’язаних з вином, і дохідливо пояснив, як їх подолати.

Анатолій Корнєєв

  1. Чим вище вартість, тим краще смак

Багато хто переконаний, що чим дорожче річ, тим вона краще. Про вино це не зовсім справедливо. Звичайно, якісне вино не може коштувати дуже дешево, але різницю між хорошим і відмінним вином можна відчути тільки з досвідом. Початківцям винним ентузіастам переплачувати немає сенсу.

  1. З віком вино тільки краще

Більшість вин створюється, щоб бути випитим відносно швидко, і абсолютно не готове до тривалої витримки. Якщо є бажання збирати колекцію вин і зберігати дійсно довго, питання варто вивчити детально і звернутися за консультацією до професіоналів. Колекціонування вин-зовсім інша і більш велика тема.

  1. Вино під класичною пробкою якісніше, ніж під гвинтовий

Використання класичної пробки для дорогих вин швидше пов’язано з традицією і очікуваннями ринку, а не з реальною необхідністю. Сучасні гвинтові пробки не поступаються класичним, і виробники поступово переходять на них. Особливо це помітно в Новому Світі. Також гвинтова пробка виключає ризик “коркової хвороби”, яка може розвинутися в класичній пробці і зіпсувати вино.

  1. Червоне вино корисніше, ніж біле

У червоному вині багато корисних речовин, які надходять з шкірки винограду. При виробництві білого вина контакт з шкіркою менш тривалий, тому й таких речовин в білому вині менше. Також червоний виноград містить більше вітамінів. З іншого боку, біле вино викликає менше алергічних реакцій.

  1. Тільки сухі вина хороші

Вважається, що професіонали п’ють тільки Сухое вино , а солодкі — для тих, хто не розбирається в питанні. Це неправда. Наприклад, солодкі німецькі рислінги і Французькі сотерни цінуються знавцями дуже високо і стоять відповідно.

  1. Дешеві вина роблять з порошку

Неможливо зробити вино з порошку. Найпростіше натуральне вино у виробництві дуже дешево, так що і велосипед винаходити нема чого.

Відвідування лекцій Moscow Wine Meetup можливе за попередньою реєстрацією. Після закінчення курсу всім учасникам збираються відправити «винний тест»: перші 10 осіб, які дадуть відповідь на всі питання правильно, отримають запрошення на закритий бранч з лекторами.