Їжа каррі зміцнює ваше здоров’я.

198

(Щоб не читати статтю – можете подивитися відео)

Завдяки вмісту куркуми, суміш спецій, що походить з Індії, має не тільки красивий колір і вишуканий смак, але і численні корисні для здоров’я властивості.

Мода на так званий Суперпродукти стають все більш поширеними в Польщі і в світі. В результаті раніше невідомі продукти, такі як хлорела, зелений чи ячмінь, спіруліна, стали доступні практично в кожному супермаркеті або аптеці.

Але крім цього типу «нішевих» новин, в групу суперпродуктів входять і багато інших добре відомі і широко використовуються продукти, такі як суміш спецій каррі (додана в основному страви з домашньої птиці, свинини та баранини, овочі, рис і соуси). ).

Що робить каррі так добре для вашого здоров’я?

Відповідь на це питання не проста, тому що каррі містить цілий ряд інгредієнтів, які цінуються як дієтологами, так і лікарями, серед яких, серед іншого, куркума, часник, кмин, кориця, перець чилі і імбир.

Але це перший інгредієнт, з якого походить назва «каррі», і, здається, найбільша зірка в цій респектабельної компанії.

Куркума являє собою порошкоподібний кореневище рослини, званого куркумою, також званої індійської куркумою.

Його найбільш цінним компонентом є куркумін (диферулоилметан), який є природним полифенольным з’єднанням, що володіє безліччю корисних для здоров’я властивостей.

– Це з’єднання з антиоксидантною, а також протизапальну, протиракової та імуномодулюючою активністю, – перераховує проф. Івона Вавер в книзі під назвою «Харчова хімія» (том 2), під редакцією Здіслава Е. Сікорського і Ханни Старощык.

На жаль, є і один мінус. Куркумін погано всмоктується з травної системи. Тому, щоб використовувати його корисні для здоров’я властивості, ви повинні вживати каррі як можна частіше.

З-за цього обмеження в харчових добавках використовуються високі дози куркумину – зазвичай 500 мг на капсулу (рекомендоване споживання 1-2 г в день).

Джерело: www.zdrowie.pap.pl фото: pxhere