(Щоб не читати статтю – можете подивитися відео)
Завдяки вмісту куркуми, суміш спецій, що походить з Індії, має не тільки красивий колір і вишуканий смак, але і численні корисні для здоров’я властивості.
Мода на так званий Суперпродукти стають все більш поширеними в Польщі і в світі. В результаті раніше невідомі продукти, такі як хлорела, зелений чи ячмінь, спіруліна, стали доступні практично в кожному супермаркеті або аптеці.
Але крім цього типу «нішевих» новин, в групу суперпродуктів входять і багато інших добре відомі і широко використовуються продукти, такі як суміш спецій каррі (додана в основному страви з домашньої птиці, свинини та баранини, овочі, рис і соуси). ).
Що робить каррі так добре для вашого здоров’я?
Відповідь на це питання не проста, тому що каррі містить цілий ряд інгредієнтів, які цінуються як дієтологами, так і лікарями, серед яких, серед іншого, куркума, часник, кмин, кориця, перець чилі і імбир.
Але це перший інгредієнт, з якого походить назва «каррі», і, здається, найбільша зірка в цій респектабельної компанії.
Куркума являє собою порошкоподібний кореневище рослини, званого куркумою, також званої індійської куркумою.
Його найбільш цінним компонентом є куркумін (диферулоилметан), який є природним полифенольным з’єднанням, що володіє безліччю корисних для здоров’я властивостей.
– Це з’єднання з антиоксидантною, а також протизапальну, протиракової та імуномодулюючою активністю, – перераховує проф. Івона Вавер в книзі під назвою «Харчова хімія» (том 2), під редакцією Здіслава Е. Сікорського і Ханни Старощык.
На жаль, є і один мінус. Куркумін погано всмоктується з травної системи. Тому, щоб використовувати його корисні для здоров’я властивості, ви повинні вживати каррі як можна частіше.
З-за цього обмеження в харчових добавках використовуються високі дози куркумину – зазвичай 500 мг на капсулу (рекомендоване споживання 1-2 г в день).
Джерело: www.zdrowie.pap.pl фото: pxhere